No Jump Volleybal

Op 1 maart 2023 startte ISALA ’77 met een geheel nieuwe volleybal variant:

Voor iedereen die wil volleyballen maar vanwege blessures of andere fysieke ongemakken kiest voor een variant waarbij het net lager hangt en springen verboden is.

Het spel

We hanteren de regels die Nevobo voor No Jump Volleybal voorschrijft:

  • Ervaren volleyballers spelen op een veld van 9 x 9 m, onervaren op een veld van 7 x 9 m;
  • Bij dames is de nethoogte 2.10 m, bij heren 2.20 m. Mixteams spelen met een nethoogte van 2.15 m;
  • Springen is bij het over het net spelen van de bal verboden; beide voeten moeten dan contact met de vloer hebben;
  • Je mag de bal niet met je voet(en) spelen.

Andere regels passen we aan de wensen en mogelijkheden van de spelers aan. Denk dan aan een keer stuiteren, een keer vangen, verplicht 3 x spelen (of juist niet), aangepaste veldgrootte, etc. De regels gaan we pas specifieker maken als daar aanleiding toe is. Voorlopig houden we de Nevobo-regels aan.

Trainingen

Het gaat om een leuk potje volleybal, maar zeker voor mensen die langer niet gesport hebben moet er aandacht zijn voor het niet meteen te hard van stapel lopen. De trainingen starten dan ook met een warming up en aansluitend een aantal oefeningen met de bal. De ervaren trainer heeft oog voor het niveau van de spelers en geeft op individuele basis én gericht op het team aanwijzingen om het spel te verbeteren. Voor ieder op het eigen niveau en met aandacht voor het voorkomen van blessures.

Na de warming up en de oefeningen wordt veel tijd ingeruimd om gewoon met heel veel plezier een potje te volleyballen. En vaak is er aansluitend in de brasserie van de Rosmolen een gezellige '3e helft'.

Trainingstijden

De No Jump volleyballers trainen om de week, in de even weken. In de oneven weken kunnen de No Jump volleyballers, mee trainen met ons Dames Recreanten team dat op hetzelfde moment traint. Daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Er is dan vooral heel veel plezier te beleven!

Meer weten?

Vul het contactformulier op deze website in of stuur een e-mail naar: