Coaches

De coach speelt een grote rol bij een wedstrijd. De coach helpt het team in de praktijk toe te passen wat het tijdens de trainingen van de trainer heeft geleerd. Dit gaat om techniek, posities, maar ook een goede samenwerking. Kan een team dat dan niet zélf bedenken tijdens een wedstrijd?

 

Het antwoord daarop is: Nee. Het duurt erg lang voordat geleerde patronen zijn ingesleten en in het vuur van het spel worden afspraken en technieken gewoon simpelweg vergeten. Dat is menselijk en heel normaal.

 

Nu moet een wedstrijd natuurlijk ook geen training worden. Het gaat tijdens de wedstrijd om af en toe een aanwijzing, even helpen herinneren welke afspraken zijn gemaakt en verder vooral zorgen het moreel hoog te houden. En dat laatste doe je door evenwichtig spelers te wisselen, time-outs aan te vragen en positief te beïnvloeden.

 

Veel mensen hebben dit van nature in zich en ondersteund door enige ervaring in volleybal zijn velen dan ook in staat als coach op te treden. Zo zien we veel ouders deze rol oppakken. Als je toch moet rijden naar een uitwedstrijd, dan maar meteen iets nuttigs doen in plaats van stilletjes op de tribune toe te kijken, toch?

 

Gelukkig zijn er vrijwel altijd coaches te vinden. En je begrijpt dat dit mede het succes bepaalt van de goede sfeer en goed verlopen wedstrijden. De coach is erg verbonden met team. Wint het team, dan staat altijd de coach ook in het zonnetje!

 

Wil je ook coach worden, laat dat dan weten aan je team, aan de trainer, of stuur een bericht met het Contactformulier.

 

Er zijn teams met vaste coaches, deze zijn ook bij het tweejaarlijkse overleg met trainers en coaches aanwezig. Wil je eerst wat onderricht of ervaring opdoen, dan kunnen we je daar bij helpen.