Jeugd

Tussen de mini's en de senioren zit een grote groep jeugdleden in de leeftijdsklasse van 12 t/m 18 jaar.

Jeugdteams ontstaan uit mini's die vanwege hun leeftijd doorstromen, maar ook zien we veel ISALA '77 speelsters en spelers die nieuwe klasgenoten van hun nieuwe middelbare school enthousiast maken voor volleybal. Die kunnen dan ook prima instromen in bestaande teams: na een korte periode meetrainen kunnen al snel wedstrijden worden mee gespeeld.

De teams worden door de trainers samengesteld. Criteria die we hierbij hanteren zijn capaciteit, inzet, discipline en teamverantwoordelijkheid. De basisgedachte hierbij is, dat hoe meer een speler van deze zaken laat zien, hoe hoger hij of zij speelt. Deze criteria zijn niet alleen op bestaande ISALA '77 leden van toepassing, maar ook op nieuwe instromers.

Elk half jaar wordt in een trainersvergadering bekeken hoe de jeugdleden zich ontwikkelen. Dat kan tot gevolg hebben dat een speler/speelster na deze periode een team hoger of een team lager gaat trainen en spelen. Tot die tijd wordt in de bestaande samenstelling getraind en gespeeld. Dus aan het begin van elk seizoen en na de kerst volgt opnieuw een indeling.

Deze herindelingen hebben voor- en nadelen. We bereiken hiermee een evenwichtige verdeling van de spelers over de teams waardoor de teams als geheel presteren en er geen leden ver onder of ver boven het teamniveau uitsteken. Dat zou immers niet motiveren.

Een nadeel is dat jongens en meisjes die al langer met elkaar volleyballen, over moeten stappen naar een ander team. Dat is niet altijd een leuk moment, maar de ervaring leert dat een switchend lid snel opgenomen wordt in het nieuwe team en zich daar ook snel op zijn of haar gemak voelt.

Om de trainers, coaches en het bestuur te ondersteunen in het goed begeleiden van de leden van de jongste jeugd naar de senioren is een Jeugd Beleidsplan opgesteld.

Als je nog vragen hebt over de jeugdafdeling, kan je die stellen via het Contactformulier, of rechtstreeks contact opnemen met onze jeugdcoördinator waarvan je de contactgegevens vindt op deze website onder 'Bestuur'.

Actief Maas en Waal is een lokaal platform dat er door samenwerking en afstemming met diverse andere organisaties voor zorgt dat de Maas en Waalse jeugd goed en voldoende kan bewegen, spelen en sporten in een gezonde leefstijl. Volleybal past daar prima bij en daarom organiseren Actief Maas en Waal en ISALA '77 door het jaar heen diverse activiteiten voor de jonge jeugd. Vaak ook in samenwerking met de scholen.

 

Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met Actief Maas en Waal of het bestuurslid voor jeugdzaken van ISALA '77.