Arbitragecommissie

Volleybal is een fantastische sport. Twee partijen steken er al hun energie in om de tegenstander met techniek, slimheid en kracht te overtroeven en de winst van een partij te kunnen vieren. Dit gaat bij volleybal eigenlijk altijd uiterst sportief en de teams zijn in vrijwel elke situatie uitstekend zelf in staat vast te stellen of er fouten gemaakt worden, spelregels worden overtreden of dat ballen in of uit zijn.

Maar soms is een situatie onduidelijk of ontstaat in het vuur van het spel een discussie. Dan is het goed dat er één persoon is die knopen door hakt en sturing geeft aan het vervolgen van het spel. En dat is de scheidsrechter.

Bij ISALA'77 zijn alle senioren en ook veel jeugdleden in staat om als scheidsrechter op te treden. Dat bereiken we door sessies te organiseren waarin spelregels worden besproken, wedstrijdsituaties worden bediscussieerd en ook zelfvertrouwen aan de orde komt. Want het is best eng om voor de eerste keer 'op de bok' te klimmen. Maar heb je dit een keer tijdens de training geoefend en heb je één keer een echte wedstrijd geleid, dan valt het allemaal wel mee. Met deze hulp is het binnen onze vereniging intussen geaccepteerd dat alle senior leden een enkele keer per jaar wedstrijd fluiten.

Om de aankomend scheidsrechters, maar ook de doorgewinterden te ondersteunen worden door het jaar heen bijeenkomsten georganiseerd waar je vrijwillig heen kunt gaan om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. Ook wordt aan scheidsrechters die voor de 1e keer fluiten ondersteuning gegeven en, afhankelijk van het niveau waarop gefloten wordt, een 'proeve van bekwaamheid' afgenomen.

De Arbitragecommissie, bestaande uit Albert Metzelaar en Suze van den Broek, is de drijvende kracht hierachter.

Wil je opgeleid worden tot scheidsrechter, heb je vragen over de spelregels, wil je ondersteuning bij het fluiten? Neem dan contact op met Albert of Suze, of stuur een bericht met ons Contactformulier.