VSK Inspiratie avond

Samen naar een veiliger sportklimaat!

Soms bereiken ons berichten via de media over nare incidenten bij sportverenigingen. Incidenten waarvan je hoopt dat ze nooit in je vereniging voor zullen komen. Dat zijn vaak de momenten waarop besturen pas nadenken over de veiligheid binnen de eigen vereniging. Maar het nieuws ebt weg en daarmee verdwijnt dit onderwerp misschien ook weer van de agenda.

Volleybalvereniging ISALA ’77 en de Stichting Meerwaarde Maas & Waal organiseren een inspiratie avond voor sportverenigingen in de regio over Veilig Sportklimaat. Wat is een veilig sportklimaat en hoe bereik je dat? Waar moet je aan denken? Heb je met VOG’s de zaken niet al goed op orde? Hoe maak je een beleid tot iets dat praktisch uitvoerbaar is? En moet je zelf het wiel uitvinden of kan je leren van de ervaringen van anderen?

Tijdens deze avond zal ISALA ’77 vertellen hoe een vertrouwensbeleid is ontstaan en hoe dit is ingebed binnen de vereniging. Van de Gemeente West Maas en Waal zal de beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling aanwezig zijn en ook zal een spreker van de Nederlandse Volleybal Bond uitleg geven over dit onderwerp. Overigens in brede zin, niet specifiek op volleybal gericht.

Er zal daarnaast veel ruimte zijn om onderling van gedachten te wisselen over dit actuele onderwerp en er kunnen contacten worden gelegd om elkaar bij het verder ontwikkelen van een veilig sportklimaat te kunnen ondersteunen.

Ben je bestuurslid of vertrouwenspersoon van een sportvereniging en geïnteresseerd in de ervaringen van andere verenigingen, of wil je je eigen ervaringen delen?

Meld je dan aan om de inspiratie avond op 23 maart in Beneden-Leeuwen bij te wonen. De avond is vrij toegankelijk.

Je wordt vanaf 19:00 uur met koffie of thee ontvangen, het programma start om 19:30 uur in:

Regionaal Activiteitencentrum (RAC)
Zandstraat 83 
6658 CP Beneden-Leeuwen

Je kunt je tot 18 maart aanmelden voor deze avond met het formulier op deze pagina.